Wykonanie
Muffiny to idealne
ciasteczka na wszelkiego rodzaju przyjęcia co najmniej z dwóch powodów. Po pierwsze pięknie wyglądają i dodają elegancji każdemu przyjęciu. Po drugie świetnie smakują i wszyscy się nimi zajadają. Dlatego też bardzo często goszczą na naszych rodzinnych przyjęciach oraz na imprezach w gronie znajomych. Tym razem przygotowałyśmy wersję
malinowo -
migdałową z
dżemem z
malin domowej roboty. Zapomniałyśmy wspomnieć o najważniejszym są naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu :-) Zapraszamy do wypróbowania, ten przepis nigdy nie zawodzi!

Składniki ciasta:Pierwsza miska:- 1 szklanka
mąki pszennej- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- pół szklanki
cukru trzcinowego- 100 g zmielonych
migdałów- 5 łyżek
kakaoDruga miska:- szklanka
mleka- 1
jajko- ¼ szklanki
oleju- ziarna z jednej
laski waniliiNadzienie:-
dżem malinowy, my używamy domowej roboty, ale może być też ze sklepu pod warunkiem, że będzie słodki i gęsty-
cukier puder do posypaniaSposób przygotowania ciasta:

1. Najpierw w dwóch miskach mieszamy podane składniki.2 Następnie mieszamy ze sobą zawartości obu misek.3. Przygotowujemy foremki na muffinki i wykładamy je papilotkami.4. Przekładamy ciasto do foremek.5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut.6. Następnie gdy muffinki ostygną przekrawamy je na pół i przekładamy gęstym
dżemem malinowym.7. Na koniec sypiemy
cukrem pudrem i układamy na ozdobnej paterze.Smacznego!

Polecamy nasze przepisy na cupcakes:-
waniliowe cupcakes z nadzieniem
malinowym-
czekoladowo -
wiśniowe cupcakes