Wykonanie
            Nic innego jak 
kakaowe babeczki z drobinkami 
czekolady. Dobre, wilgotne, najfajniejsze są te kawałki 
czekoladki w środku ... a pomieszałam trzy: deserową, 
mleczną i białą. Przepis pochodzi z "Feast" Nigelli, a znaleźć możecie go także tutaj.A może obejrzycie jak piecze je sama Nigella ?Składniki na 12 muffinek:250 g 
mąki pszennej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia½ łyżeczki 
sody oczyszczonej2 łyżki 
kakao dobrej jakości175 g 
cukru pudru150 g drobinek 
czekoladowych (chocolate 
chips), można również posiekać 
czekoladę250 ml 
mleka90 ml 
oleju1 duże 
jajko1 łyżeczka ekstraktu z 
waniliiW jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Wlać mokre do suchych i wymieszać szybko, byle się składniki połączyły.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, na górę każdej muffinki dodatkowo rzucić kilka drobinek 
czekolady.Piec około 20 minut w temperaturze 200°C.Smacznego :)

Los tej muffinki jest definitywnie przesądzony ... (wybaczcie ostrość zdjęcia, 
Pola jest w ciągłym ruchu, mój aparat za nią nie nadąża :)