Pamiętacie przepis na erasmusową tortillę ? Dzisiaj mamy dla Was kolejne dwie propozycje, w których też wykorzystamy tortillę, ale jej wnętrze będzie jeszcze bogatsze. Za bazę do obu dzisiejszych wersji posłużą nam te same składniki, ale to użyte sosy sprawią, że ich smak będzie się znacznie różnił między sobą:) Zapraszamy do wypróbowania!Porcja dla 2 osóbSkładniki:4 duże placki tortilli4-5 plasterków sera żółtegoSkładniki potrzebne do farszu:-1 filet z kurczaka-1 mała puszka kukurydzy-1/2 papryki-1/2 dużej cebuli-1/3 cukiniiSposób przygotowania farszu:1. Kroimy wszystkie składniki2. Na rozgrzaną patelnię wkładamy pokrojony w kawałki filet z kurczaka. Smażymy do czasu aż się ładnie, lekko przyzłoci.3. Do kurczaka dodajemy paprykę, cebulę i cukinię. Wszystko razem smażymy do póki nie zacznie powoli mięknąć. Dodajemy kukurydzę. Wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia.Sos 1- Pomidorowo-ziołowy150g pomidorów w kartonie1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżka suszonych ziół prowansalskich1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki pieprzuSos 2- czosnkowy100g jogurtu greckiego1 ząbek czosnku1 łyżka majonezupieprz i sól do smaku1.Na dużej blasze od piekarnika układamy placki tortilli, smarujemy sosami: 2 placki czosnkowym, 2 pomidorowo-ziołowym.2. Na pokrytych sosem tortillach równomiernie układamy farsz, posypujemy startym seremżółtym na wierzchu. Skręcamy w rulony3. Wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni.Smacznego!