Wykonanie
Porcja dla 4 osóbCzas przygotowania 30 minSkładniki :1 duży
brokuł1
pietruszka1
marchewka1
ziemniakkawałek
seleramała
cebulapieczywo tostoweśmietana 30%masłoPrzygotowanie: Do garnka z
woda wrzucamy wszystkie warzywa pokrojona na mniejsze kawałki.( pozostawiamy kilka kwiatów
brokuła, dodajemy je na końcu dla koloru )Gotujemy do momentu ugotowania
ziemniaka, blenderem miksujemy całość, do uzyskania jednolitej masy, doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem,
tymiankiem i
bazylią, na koniec dodajemy świeże
brokuły i jeszcze raz rozdrabniamy blenderem,zdejmujemy z ognia.Na patelni rozpuszczamy
masło, i wsypujemy pokrojone w kostkę
pieczywo, prażymy na złoty kolor.Zupę podajemy z grzankami i łyżką
śmietany