ßßß
Cookit - przepis na Zielono mi - zupa szpinakowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zielono mi - zupa szpinakowa
Składniki
Marchew
Pietruszka
Seler
Czosnek
Cebula
Masło
Śmietana
Jajko
Ziemniak
Wykonanie
opakowanie
mrożonego szpinaku
(wg mnie lepszy jest brykiet)kość wieprzowa lub porcja rosołowa ew. skrzydełka2
marchewki
1
pietruszka
kawałek
selera
4 ząbki
czosnku
1
cebula
łyżka
masła
śmietana
4
jajka
na twardo4
ziemniaki
Gotujemy
wywar
z kości wieprzowej, w połowie gotowania dorzucamy
marchewkę
pokrojoną w pół talarki,
seler
i
pietruszka
w całości (
potem
wyciągamy),
ziemniaki
w kostkę.Wyjmujemy kość i dorzucamy
szpinak
gotujemy chwile. Na rozgrzanym
maśle
smażymy
cebule
pokrojoną wpół piórka oraz
czosnek
, dorzucamy do zupy.Zabielamy
śmietaną
, u nas
jajko
dodajemy do zupy pokrojone w większą kostkę, ale można dodać ćwiartki
jajka
bezpośrednio do talerza.
Źródło:
http://kulinaria-ariski.blogspot.com/2013/02/zielono-mi-zupa-szpiankowa.html
Przepisy powiązane
6. Zupa dyniowa
6. Zupa dyniowa
6. Zupa dyniowa
6. Zupa dyniowa
6. Zupa dyniowa
Składniki powiązane (0)