ßßß
Składniki:500-600 g mięsa mielonego1 jajko3 łyżki bułki tartej1 średnia cebula1 duży słoik sosu meksykańskiego (ok. 500 g)1 puszka kukurydzy1 puszka groszku1 puszka czerwonej fasoli1 czubata łyżka koncentratu pomidorowegoolej, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostraWykonanie:Mięso mielone wyrobić z jajkiem i bułką tartą. Doprawić solą, pieprzem i paprykami, a następnie formować małe klopsiki.
Klopsiki obsmażyć na oleju tak, aby zbrązowiały i przełożyć je do garnka. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tym samym oleju, a następnie całość przelać do garnka.Fasolę odsączyć i opłukać. Przełożyć do garnka. Kukurydzę i groszek przelać do garnka razem z wodą z puszek.
Do zupy dodać sos meksykański, łyżkę koncentratu pomidorowego i ok. 0,5 litra wody. Doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać i gotować przez ok 20 minut.Podawać z grzankami lub innym pieczywem.
Smacznego :)