Wykonanie
            
O tym, że 
kasza jaglana jest bardzo zdrowa, nie muszę nikogo przekonywać. Korzystnie wpływa na włosy i paznokcie. Ma również działanie rozgrzewające, czyli idealne na jesienne chłody. U mnie z dodatkiem duszonych warzyw i rozgrzewającymi 
przyprawami. Można zjeść na obiad lub zabrać do pracy w lunchboxie, niech współpracownicy nam zazdroszczą zdrowego i pysznego posiłku:) Zapraszam na przepis!Składniki na 2 porcje:100 g 
kaszy jaglanej (czyli około 1 szklanki suchych ziaren)2 szklanki 
wody (do ugotowania 
kaszy)szczypta 
soliduża 
cebulaząbek 
czosnku10 
pieczarek2 
marchewkiolej do smażenia
wywar warzywnysól, 
pieprzchili, 
curry, 
słodka papryka- do smakuWarzywa obrać.
Cebulę i 
czosnek posiekać, 
marchewkę zetrzeć na tarce, 
pieczarki pokroić. 
Cebulę podsmażyć na 
oleju wraz z 
czosnkiem. Dodać 
pieczarki i smażyć aż puszczą 
wodę.Następnie dodać starta 
marchewkę i 
bulion warzywny (niecałe pół szklanki). Dusić około 20 minut pod przykryciem, po czym zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar płynu. Doprawić według preferencji 
smakowych solą, 
pieprzem,
chili, 
curry i 
papryką. 
Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem 
soli ( 1 porcja 
kaszy na 2 porcje 
wody). Na gorącą 
kaszę wyłożyć warzywa i od razu podawać.Smacznego czwartku!Aga
