KurczakKtóry przed wstawieniem do piekarnika prezentuje się tak:Przepis łatwy, wykonanie jeszcze łatwiejsze (niczym zjazd kolejką linową ze zbocza pagórka).Potrzebne:kurczak w całości (oczyszczony, umyty)cebula (pół wystarczy)kilka ząbków czosnku w całości (wedle uznania)boczuśpieczarki ( w całości, więc lepsze małe)przyprawy:sól, pieprz, curry, papryka słodka, papryka ostra i kminek.Olej i wodaI oczywiście naczynie żaroodporne.Przygotowanie:W naczyniu żaroodpornym układamy po bokach (w środku miejsce na ptaka) pieczarki, boczek pokrojony w grubą kostkę oraz ząbki czosnku w łupinkach. Na dno lejemy odrobinę wodyKurczak:nacieramy olejem i przyprawami (ze wszystkich stron).Kuraka do naczynia. Wrzucamy cebulę w piórkach i obsypujemy kminkiem.Gotowe.Naczynie przykrywamy i do piekarnika.Tak się prezentuje tuż po wyjęciu