ßßß

Kolejna inspiracja od Kamili . Jak zobaczyłam u Niej tę sałatkę Donny Hay, byłam zauroczona prostotą przepisu, który pobudza wyobraźnię...Póki jeszcze na topie są szparagi polecam Wam gorąco tę oto sałatkę. Czyż nie wygląda bosko:-)?
Składniki:10 gotowanych krewetek,500 g zielonych szparagów1 ogórek wężowy,sos kaparowy:1 łyżeczka kaparów,50 ml oliwy z oliwek,kilka kropel octu winnego,pół łyżeczki miodu,pół łyżeczki musztardy Dijon,można dodać odrobinę wody,sól do smaku.Przygotowanie:Szparagi obrać i obgotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, ale tylko chwilę, żeby były al dente. Ogórka pokroić na cieniutkie plasterki. Ułożyć na talerzu szparagi, ogórka i na wierzch krewetki. Przygotować sos: kapary zmiażdżyć w moździerzu, w słoiczku lub w shakerze do sosów wymieszać pozostałe składniki, dodać kapary. Polać sosem sałatkę.