Wykonanie


Kolejna inspiracja od Kamili . Jak zobaczyłam u Niej tę
sałatkę Donny Hay, byłam zauroczona prostotą przepisu, który pobudza wyobraźnię...
Póki jeszcze na topie są
szparagi polecam Wam gorąco tę oto
sałatkę. Czyż nie wygląda bosko:-)?

Składniki:10 gotowanych
krewetek,500 g
zielonych szparagów1
ogórek wężowy,sos
kaparowy:1 łyżeczka
kaparów,50 ml
oliwy z oliwek,kilka kropel
octu winnego,pół łyżeczki
miodu,pół łyżeczki
musztardy Dijon,można dodać odrobinę
wody,
sól do smaku.Przygotowanie:
Szparagi obrać i obgotować w wodzie z dodatkiem
soli i
cukru, ale tylko chwilę, żeby były al dente.
Ogórka pokroić na cieniutkie plasterki. Ułożyć na talerzu
szparagi,
ogórka i na wierzch
krewetki. Przygotować sos:
kapary zmiażdżyć w moździerzu, w słoiczku lub w shakerze do
sosów wymieszać pozostałe składniki, dodać
kapary. Polać sosem
sałatkę.