ßßß
 
            
        

 Danie to robi się błyskawicznie. Jest bardzo proste i smaczne. I dedykowane specjalnie dla Izabelas, która zażyczyła sobie coś włoskiego z owocami morza.Składniki (na 2 porcje):
Danie to robi się błyskawicznie. Jest bardzo proste i smaczne. I dedykowane specjalnie dla Izabelas, która zażyczyła sobie coś włoskiego z owocami morza.Składniki (na 2 porcje): 300 g makaronu spaghetti,30 dkg krewetek królewskich,1 suszona papryczka chilli,1-2 ząbki czosnku,kilka suszonych pomidorów,chlust białego wytrawnego wina,pęczek natki pietruszki,sol, pieprz,oliwa, masło.Przygotowanie:Ugotować w słonej wodzie makaron al dente. Kiedy makaron się gotuje podsmażyć na oliwie i maśle paprykę chilli, dodać czosnek pokrojony w kosteczk ę, potem krewetki i suszone pomidory. Chwilę smażyć, podlać winem. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wrzucić pokrojoną natkę pietruszki. Po wyciągnięciu z wody makaronu nie płukać wodą tylko wrzucić na patelnię z krewetkami. Wymieszać.
300 g makaronu spaghetti,30 dkg krewetek królewskich,1 suszona papryczka chilli,1-2 ząbki czosnku,kilka suszonych pomidorów,chlust białego wytrawnego wina,pęczek natki pietruszki,sol, pieprz,oliwa, masło.Przygotowanie:Ugotować w słonej wodzie makaron al dente. Kiedy makaron się gotuje podsmażyć na oliwie i maśle paprykę chilli, dodać czosnek pokrojony w kosteczk ę, potem krewetki i suszone pomidory. Chwilę smażyć, podlać winem. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wrzucić pokrojoną natkę pietruszki. Po wyciągnięciu z wody makaronu nie płukać wodą tylko wrzucić na patelnię z krewetkami. Wymieszać.


