Wykonanie
Krokiety kojarzą mi się ze Świętami, ale przez cały rok są równie pyszne i warte przygotowania.Razem z Mężem je uwielbiamy ;)
Składniki:600 g
kapusty kiszonej3 ziarna
ziela angielskiegolistek laurowy1 duża lub 2 małe
cebule (około 200 g)2 łyżki
masła600 g
pieczarek4 łyżki
ketchupuświeżo mielony
pieprz,
sól; do smakunaleśniki z tego przepisuPanierka:1 - 2
jajka2 - 4 łyżki
mlekasól, świeżo mielony
pieprzbułka tartaCebulę pokrój w kostkę i zeszklij na
maśle.
Kapustę,
ziele angielskie i
liść laurowy zalej
wodą i obgotuj.
Kapustę dokładnie odsącz i pokrój
Pieczarki zetrzyj na tarce i włóż do dużego garnka razem z
kapustą i zeszkloną
cebulą. Dodaj 4 łyżki
ketchupu, dopraw
solą i
pieprzem, duś przez 15 - 30 minut. Następnie zdejmij pokrywkę i gotuj aż cała
woda odparuje. Jeśli trzeba dopraw jeszcze
solą i
pieprzem.
Usmaż naleśniki z tego przepisu.Nakładaj farsz na naleśniki, składaj boki do środka i zawijaj w rulon, tak jak na zdjęciu.
W misce roztrzep
jajka, dodaj
mleko,
sól i
pieprz. Zawinięte krokiety maczaj najpierw w
jajku, a
potem obtocz w
bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym
oleju z obu stron.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny