ßßß
Składniki:4 bardzo dojrzałe banany1 jajko270 g jogurtu naturalnego100 g cukru trzcinowego Muscovadołyżka miodu110 ml olejułyżeczka ekstraktu z waniliiskórka otarta z jednej pomarańczy510 g mąki pszennejłyżeczka sody2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliW misce rozgnieć widelcem banany, dodaj jajko, jogurt, cukier, miód, olej, ekstrakt z wanilii i skórkę z pomarańczy. Połącz wszystko przy pomocy miksera.
W drugiej misce wymieszaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj mieszankę bananową i wymieszaj łyżką.
Nakładaj do foremek (mi wyszło 24 muffinki) i piecz w temperaturze 200°C przez 20 - 25 minut lub do czasu aż babeczki będą złoto-brązowe. Studź na kratce.
SMACZNEGO!
źródło: Muffiny bananowe