ßßß
Składniki:Polewa:400g cukru pudru100g serka mascarpone50g masłaCiasto:2 jajka200g brązowego cukru150ml oleju roślinnego200g drobno startej marchewki50g orzechów brazylijskich50g wiórków kokosowych200g mąkiłyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Jajka ubijamy mikserem.
Do jajek dodajemy cukier i ubijamy na gładką masę. Następnie ciągle ubijając dodajemy powoli olej roślinny.
Orzechy rozdrabniamy w moździerzu.
Orzechy, marchewkę, wiórki kokosowe dodajemy do jajek i delikatnie mieszamy
Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczona, dodajemy cynamon. Całość miksujemy na niskich obrotach, do momentu, aż wszystkie składniki się połączą.
Ciasto przekładamy do prostokątnej formy. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 150 ºC
Mikserem ucieramy na gładką masę serek z masłem, partiami dodając cukier. Krem wstawiamy do lodówki.
Wystudzone ciasto polewamy kremem i wstawiamy do lodówki 1 godzinę.
Smacznego.