Wykonanie
Potrzebujesz:średniej
cukiniicebulęczosnekbulionprzyprawyolejśmietana lub
jogurt naturalnyopcjonalnie pesto i
brukselkęW garnku z
olejem umieszczam skrojoną na talarki
cebulę i czekam aż się zeszkli. Dodaję dwa ząbki
czosnku i pokrojoną
cukinię. Ja dorzuciłam jeszcze
brukselkę. Kiedy już wszystko będzie rumiane zalewam całość
wodą tak by przykryć warzywa, dodaję
bulion,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz,
liść laurowy i gotuję około 20min. Pod koniec gotowania
daję dwie łyżeczki zielonego pesto z
bazylii. Na koniec wszystko traktuję blenderem, oczywiście wcześniej warto wyjąć
liść laurowy;) Podaję z grzankami.

Zielona zupa-krem z
cukinii to faworyt Najeczka, ja trochę pokombinowałam po Ziutowemu.Uważajcie, bo Stachu może się kryć nawet w bieliźnie...

A6W dzień 10, mam wrażenie że już przypakowałam. Zawsze lubiłam mój brzuszek, a teraz jest jeszcze coraz fajniejszy<3Co do paznokci...Zdjęcie zrobię rano, mam coś zupełnie nowego i cudownego, gdyż jutro mam się przeobrazić w...
Marię Antoninę!

I lipa... najpierw ładnie przylegało, a teraz te naklejki odchodzą i widać. Nie wiem co z tym zrobić...Wasza Ruda Ziuta