ßßß
Do przygotowania Ljuticy potrzebujemy:- 3 kg czerwonej papryki- 250 g papryczek chilli- 10 ząbków czosnku- 1 szklankę octu- 1.5 szklanki cukru- 1.5 szklanki oleju- 2 łyżki soli kamiennej- 3 liście laurowe- 3 ziarna ziela angielskiego- 600g przecieru pomidorowegoPapryki oczyścic z gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę. Czosnek obrać.W garnku, na odrobinie rozgrzanego tłuszczu, smażyć papryki i czosnek przez ok 15 - 20 minut (całość powinna być miękka).Po tym czasie dodać pozostałe składniki i smażyć przez 40 minut. Gorący keczup przenosić do słoików, które od razu zakręcamy i stawiamy do góry dnem.Jestem ciekawa czy Wam ten przepis też przypadł do gustu. Dajcie znać czy Wam smakował!