ßßß
Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy:- ok 500g kurczaka/indyka- 1 puszkę brzoskwiń- 1 kubeczek śmietany kremówki- 1 cebulę- czosnek (wg uznania, ja dałam 3 małe ząbki)- odrobina tłuszczu do smażenia- przyprawy: pieprz cytrynowy, curry (bardzo dużo), płatki chilli, sól- zioła: kolendraMięso umyć, wykroić wszelkie błonki, tłuszcze i pokroić na kawałki.Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu wrzucić pokrojoną drobno cebulę i czosnek.Smażyć chwilę aż całość będzie szklista. Dodać mięso i przyprawy. Mieszać - mięso powinno się delikatnie próżyć. Dodać śmietanę i sok z brzoskwiń. Wymieszać. Pokroić brzoskwinie w kostkę i dodać pod sam koniec gotowania (żeby się nie rozgotowały).Podawać z ryżem, kaszą jaglaną, kuskusem lub chlebem.Ja do naszej wersji dorzuciłam kaszę jaglaną i gotowałam z sosem.