Wykonanie
Takie coś
jadłam na studiach.Spontaniczny wypad z koleżanką do Niej do domu.Gotujący mężczyzna - hmmmm było baaaaardzo pyszne.

potrzebujemy:- 2
cukinie (albo więcej)- 2
marchewki- łyżkę
masła- łyżke
mąki-
mleko-
sól,
pieprz kolorowy-
curry-
ostrą paprykęNajpierw rozprawiłam sie z
pieprzem, który nie pasuje mi do żadnego młynka.W akcie zemsty potraktowałam go tłuczkiem ;)

Odkrawamy końce
cukini i
marchewki i warzywa myjemy.
Cukinię kroimy na plastry grubości 2 cm.
Marchewki kroimy wzdłuż na cztery części.

Rozgrzewamy patelnię grillową lub normalną.Na gorącą patelnię kładziemy plastry
cukini i
marchew (możemy je posmarować odrobiną
oleju) i przyprawiamy
solą i
pieprzem.Co jakiś czas obracamy warzywa aby były równo przyrumienione.

Przygotowujemy sos
curry.W garnku podgrzewamy łyżkę
masła i łyżkę
mąki, robiąc zasmażkę.Dodajemy odrobinę
mleka i cały czas mieszamy.Dodajemy wszystkie
przyprawy.Warzywa przekłądamy na talerz i polewamy sosem.Można do tego podać
ryż,
makaron.Ja w pierwotnej wersji
jadłam z pyzami i było wyśmienite!