ßßß
100 gram wędzonego łososia100 gram białego sera (twaróg półtłusty)3 jajka ugotowane na twardo1-2 łyżki majonezu1-2 łyżki jogurtu naturalnego1-2 łyżeczki chrzanu lub 2-3 łyżki soku z cytrynyokoło 1 łyżeczki cukru trzcinowegopęczek szczypiorkuPrzygotowaniePrzygotowanie pasty na filmie1. Ugotowane jajka kroję starannie wzdłuż na połówki. Białka odkładam na półmisek a żółtka wraz z serem, chrzanem, majonezem, dodaję do rozdrobnionego na miałko łososia (możemy to zrobić blenderem lub w malakserze) i ponownie miksuję. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaję tyle jogurtu, żeby nie była luźniejsza. Dla równowagi smaków dosypuję także odrobinę cukru i mieszam.2. Odstawiam blender i dodaję do pasty część posiekanego szczypiorku. Mieszam łyżką całość i gotowe. Nie dodałam do pasty nawet kryształka soli, gdyż łosoś wędzony jest dosyć słony.3. Szprycą wypełniam białka i posypuję szczypiorkiem.Polecam jajka z pastą z tuńczyka przygotowane jako atrakcyjne kurczaczki na WielkanocSmacznego!Dziękuję za wszystkie serdeczności, polubienia i ciepłe komentarze.Pozdrawiam Weronika