Wykonanie
Bardzo prosta, smaczna propozycja na przekąskę podczas Śniadania Wielkanocnego. Wystarczy zmieszać elementy sosu, ułożyć ugotowane
jajka i gotowe. Sos można dowolnie doprawić wedle preferencji domowników, dorzucić do niego
czosnek lub
ostrą paprykę.
Szczypiorek można zastąpić
koperkiem lub
rzeżuchą. Co kto lubi J

Potrawa wolna od glutenu.Ilość porcji: 2Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:6
jajek przepiórczych2 łyżki
majonezu2 łyżki
jogurtu naturalnegoszczypiorekPrzyprawy: świeżo mielony
pieprz, świeżo mielona
sól,
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Elementy sosu umieszczamy w miseczce, doprawiamy oraz dodajemy posiekany
szczypiorek (zostawiając szczyptę do posypania z góry). Całość mieszamy. Sos wylewamy na talerz, układamy w nim
jajka i posypujemy
szczypiorkiem. Smacznego.


