Składniki:0,5 kg ziemniaków2 czerwone suszone chili1 duża cebulaoliwaszczypta asafetydy1/2 łyżeczki gorczycy1/2 łyżeczki kminu1/2 łyżeczki czarnuszki1/2 łyżeczki kurkumy5 liści currykilka gałązek świeżej kolendrysok z ćwiartki cytrynysól do smakuPrzygotowanie:Ziemniaki obieramy, kroimy w niedużą kostkę, wrzucamy do osolonego wrzątku z 1/4 łyżeczki kurkumy i gotujemy ok. 10 minut; odcedzamy.W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czerwone chili i liście curry, a po pół minucie drobno pokrojoną cebulkę. Smażymy na brązowo. Dodajemy asefetydę, 1/4 łyżeczki kurkumy, kmin, czarnuszkę i gorczycę. Wrzucamy podgotowane ziemniaczki oraz wlewamy trochę wody (3-4 łyżki). Mieszamy, smażymy ziemniaczki ok. 12-15 minut. Tuż przed końcem gotowania posypujemy świeżą kolendrą i skrapiamy sokiem z cytryny.