Wykonanie
Ten przepis długo czekał na publikację. A to raz wszystko zostało zjedzone zanim zdążyłam zrobić zdjęcia, albo zrobiłam zdjęcia i się
potem okazało, że się nie nadają.... No ale w końcu jest! Zachwycam się nim za każdym razem jak sobie przypominam ten smak. Robiłam te tortille dla rodziny, dla znajomych, dla koleżanek do pracy. Opinii było wiele ale wszystkie mają jedno wspólne określenie "Pycha!". No i jak tu im nie wierzyć?;) Zrób koniecznie i się przekonaj, że nie kłamali:)



Składniki:4 filety z
kurysól i
pieprzPikle:1
papryka czerwona i 1 żółtaświeży
ogórek obrany i bez pestek
czerwona cebula1/4 szklanki zwykłego
octu1 szklanka
wody3 łyżeczki
cukru1/2 łyżeczki
soliDodatki:2 sztuki
avocadołyżka
soku z cytrynyfetajogurt naturalny gęstyopcjonalnie świeża
kolendratortillePrzygotowanie:Filety dopraw hojnie
solą i
pieprzem, ułóż na blasze i piecz ok 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.Na 10 minut przed końcem
pieczenia mięsa przygotuj pikle. Zagotuj zalewę z
octu,
wody,
soli i
cukru po czym odstaw aby trochę przestygła. Dodaj pokrojone w kostkę
papryki,
ogórka i
cebulę. Pikle będą gotowe po 3-5 minutach.Wyjmij
mięso z piekarnika i odłóż na bok aby odpoczęło.Wydrąż miąższ
avocado i wymieszaj widelcem na pastę. Dodaj łyżkę
soku z cytryny i odrobinę
soli.Placki smaruj pastą
avocado, na niej ułóż pokrojonego w plastry
kurczaka, pokrusz
fetę, dodaj pikle odsączone z zalewy, trochę
jogurtu i listki
kolendry. Smacznego!
