ßßß
Składniki:– karczek wieprzowy – 1 kg,– seler naciowy – 1 cała roślina,– koper włoski – 1 bulwa,– czosnek – 1 ząbek,– sos sojowo-grzybowy – 3 łyżki,– olej do smażenia,– sól do smaku,– pieprz czarny mielony do smaku.Przygotowanie:Mięso umyć i pokroić w plastry. Obsmażyć na oleju z obu stron. Przełożyć do rondla. Posolić. Dodać posiekaną bulwę kopru włoskiego oraz drobno pokrojone gałązki selera naciowego.Zalać 300ml wody, skropić sosem sojowy, dodać zmiażdżony czosnek i dusić pod przykryciem ok 25-30 minut. Gotowe mięso doprawić do smaku pieprzem. Sos można zagęścić mąką lub pozostawić w wersji dietetycznej. Podawać dodatkowo, np. z ostrym sosem piri piri