ßßß
Składniki:skrzydełka z kurczaka – 5 szt,krewetki duże w pancerzykach – 6 szt,pieczarki – 10 szt,warzywa (mieszanka chińska) – 350 g,papryka czerwona – ½ szt,trawa cytrynowa mielona suszona – ½ łyżki,pasta Tandoori- 1 łyżka,pasta Tom Yum – 1 łyżka,sos rybny – 1 łyżka,mleko kokosowe – 100 ml,sól do smaku,pieprz cayenne do smaku.Przygotowanie:Skrzydełka umyć, zalać wodą (2,5l), posolić i gotować 20-25 minut. Ugotowane skrzydełka wyjąć i zostawić do innego dania a do wywaru wrzucić warzywa (z mrożonki a także świeżą czerwoną paprykę). Dodać trawę cytrynową i obrane przekrojone na połówki pieczarki. Gotować15 minut a następnie doprawić pastą Tandoori, Tom Yum oraz sosem rybnym. Dodać umyte krewetki. Ja wykorzystałam krewetki razem z pancerzykami, przed zamrożeniem były one myte i oczyszczone z przewodu pokarmowego. Po kolejnych 3-4 minutach, jeszcze raz doprawić do smaku, zabielić mlekiem kokosowym i jeśli jest posypać świeżą natką kolendry.