ßßß
Cookit - przepis na Udko z nadzieniem i kluski śląskie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Udko z nadzieniem i kluski śląskie
Składniki
Jabłko
Papryka
Ogórki
Cebula
Białe wino
Ocet balsamiczny
Sól
Pieprz
Zioła
Oregano
Bazylia
Masło
Wykonanie
3- 4 udka1
jabłko
pół
papryki
ogórek
cebula
pół szkl
białego wina
1 łyżki
octu balsamicznego
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
staropolski
oregano
bazylia
łyżka
masła
Udka umyć i wyluzować , (kości przydadzą się na
wywar
do zupy)Rozłożyć
mięso
, nadziać kawałkiem
jabłka
,
papryki
,
cebuli
i
ogórka
, zwinąć skórką do zewnątrz i spiąć wykałaczkami.W rondelku rozgrzać łyżkę
masła
przysmażyć roladki i podlać
winem
, a następnie
wodą
, dodać posiekaną
cebulę
i
przyprawy
. dusić ok 35 min na wolnym ogniu.Roladki podawać z kluskami śląskimi polane sosem który powstał podczas duszenia.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/01/udko-z-nadzieniem-i-kluski-slaskie.html
Przepisy powiązane
Lasagne- najlepsze!
SAŁATKA MOCNO POMIDOROWA
Grillowany filet z kurczaka :-)
Grillowany filet z kurczaka :-)
Czerwona kapusta na ciepło
Składniki powiązane (0)