ßßß
Cookit - przepis na Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta
Składniki
Grzyby
Prawdziwki
Papryka czerwona
Chili
Cebula
Sól
Pieprz
Zioła
Bazylia
Oregano
Natka pietruszki
Feta
Ciasto filo
Masło
Sezam
Wykonanie
400 g
grzybów
mrożonych (
prawdziwki
, podgrzybki)1 duża
czerwona papryka
pół
papryczki chili
1
cebula
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
bazylia
oregano
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia100 g
sera feta
3-4 płaty
ciasta filo
1 łyżka
masła
sezam
do posypania
Grzyby
ugotować, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Paprykę
i
cebulę
pokroić w kostkę.Na patelni przysmażyć
cebulę
, dodać
grzyby
i
paprykę
oraz drobniutko posiekaną
papryczkę chili
.przyprawić do smaku
ziołami
. Smażyć do odparowania płynów.Wystudzić i wymieszać z pokruszonym
serem feta
i
natką pietruszki
.
Ciasto filo
posmarować roztopionym
masłem
, nałożyć na jednym
boku
pas nadzienia i zwinąć w rulony. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować
masłem
wierzch. Posypać odrobiną
sezamu
. Piec ok 15 min w temp 180 st.Podawać z rosołem, barszczykiem lub na zimno jako przystawki.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/01/ciasto-filo-z-grzybami-papryka-i-serem.html
Przepisy powiązane
Dynia na ostro
Filo ze szpinakiem i fetą
Omlet z boczniakiem
Pęczotto z serduszkami drobiowymi
Omlet z cukinią
Składniki powiązane (0)