ßßß
Cookit - przepis na Filo ze szpinakiem i fetą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Filo ze szpinakiem i fetą
Składniki
Szpinak mrożony
Cebula
Czosnek
Sól
Pieprz
Chili
Feta
Ciasto filo
Masło
Sezam
Wykonanie
500 g
szpinaku mrożonego
cebula
2 ząbki
czosnku
sól
pieprz
pół
papryczki chili
100 g
sera feta
3-4 płaty
ciasta filo
1 łyżka
masła
tłuszcz do smażeniaodrobina
sezamu
do posypania
Szpinak
rozmrozić, Na patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć
cebulę
posiekaną w kosteczkę i
czosnek
. Dodać
szpinak
przyprawy
do smaku i
chili
i odparować. Wystudzić.Do
szpinaku
dodać pokruszony
ser feta
i wymieszać.
Ciasto filo
posmarować roztopionym
masłem
, po jednej stronie ułożyć pas szpinakowej masy i zwinąć w rulon. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować
masłem
, posypać
sezamem
.Wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 stPodawać na ciepło z rosołem lub barszczykiem.Na zimno jako przekąski.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/01/filo-ze-szpinakiem-i-feta.html
Przepisy powiązane
Spanakopita
Cygaretki ze szpinakiem i fetą w cieście filo
Spanakopita
Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką
Kruche babeczki ze szpinakiem i mozarellą
Składniki powiązane (0)