ciasto1 jajko3 łyżeczki cukruszczypta soli3/4 szkl wody3/4 szkl mlekanadzienie1 szkl maku4 łyżki miodubakalie ok 100 gskórka pomarańczowa 2 łyżkiaromat migdałowydo dekoracji 2 mandarynki, pół szkl cukru na syrop, kolorowe cukiereczki.Z jajkamleka i mąki z dodatkiem soli i cukru rozmieszać ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietanki.Usmażyć małe naleśniki na patelni do pancakes.Mak zalać wrzątkiem, po kilkunastu minutach odcedzić i zmielić 2- 3 razy w maszynce do mięsa.Utrzeć z miodem i aromatem, dodać bakalie i skórkę pomarańczową.Naleśniki smarować masą makową i układać piętrowo. ostatnie dwa naleśniki zwinąć z masą w ruloniki , pokroić i ułożyć na wierzchu torcika.Cukier zalać niewielką ilością wody w małym kubeczku. Kiedy juz będzie się wytwarzać nitka, maczać cząstki mandarynek i dekorować torcik, Resztą syropu polać torcik.Ułożyć kolorowe cukiereczki.Takie inne wyjście zamiast klusek z makiem i kutii .Druga wersja , moim zdaniem lepsza i nie taka słodkawięcej mandarynek i lukier do polania zamiast syropu.