Wykonanie


1 mała
cukinia2
jajka5 ugotowanych
ziemniaków400 g
mięsa mielonego4 łyżki
mąkisólpieprz ziołowypieprz czarnynatka pietruszki2 ząbki
czosnku100 g
sera fetaszczypta
cynamonuszczypta
czosnku niedźwiedziegotłuszcz do formydo posypania, podwędzany
ser, lub
ser żółtyNa dnie formy rozłożyć starte na tarce o dużych oczkach 3
ziemniaki, Pozostałe 2
ziemniaki zetrzeć do
mięsa, doprawić je
solą,
pieprzem,
cynamonem i 1 ząbkiem
czosnku (posiekać)
Mięso wymieszać i rozłożyć równo na ziemniakach.
Cukinię zetrzeć na tarce, wymieszać z
mąką i
jajkami, doprawić
solą,
pieprzem,
pieprzem ziołowym , posiekanym
czosnkiem, i
czosnkiem niedźwiedzim ( nie musi być) dodać pokruszony
ser feta i całość wylać na rozłożone uprzednio
mięso. Posypać
serem (u mnie były to wędzone korbacze góralskie) i szczyptą
oregano. Zapiekać ok 40 min w temp 180 st


Opublikowany w