ßßß
Cookit - przepis na Sajgonki z kuskusem i mięsem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sajgonki z kuskusem i mięsem
Składniki
Mięso mielone
Cebula
Marchew
Kapusta pekińska
Kasza kuskus
Sól
Pieprz
Cukier
Sos sojowy
Przyprawa chińska
Cynamon
Jajko
Papier ryżowy
Wykonanie
500 g
mięsa mielonego
1
cebula
1
marchewka
100 g
kapusty pekińskiej
pół szkl
kuskus
sól
pieprz
1 łyżeczka
cukru
sos sojowy
ciemny
przyprawa chińska
szczypta
cynamonu
2
jajka
papier ryżowy
Kaszkę
zalać wrzątkiem ok 1 cm nad poziom
kaszy
, przykryć talerzykiem i odstawić.
Mięso
przysmażyć z drobno posikaną
cebulą
i startą na tarce
marchewką
.Doprawić do smaku
przyprawą chińską
,
pieprzem
,
cynamonem
i smażyć ok 15 min mieszając, na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę
kapustę pekińską
, przemieszać kilka
razy
i zakończyć smażenie.
Mięso
przełożyć do miski i dodać
kaszkę
i przestudzić. Doprawić
sosem sojowym
, dodać
jajka
i wymieszać.
Papier ryżowy
moczyć w wodzie i na każdy nakładać łyżkę nadzienia, zawijać tradycyjne sajgonki.Smażyć na złoty kolor przed podaniem.Podawać z surówką i
sosem sojowym
lub słodko kwaśnym.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/04/sajgonki-z-kuskusem-i-miesem.html
Przepisy powiązane
SAJGONKI JANUSZA
Sajgonki
Sajgonki
SAJGONKI
Sajgonki (wersja wegetariańska)
Składniki powiązane (0)