ßßß

500 g mięsa mielonego1 cebula1 marchewka100 g kapusty pekińskiejpół szkl kuskussólpieprz1 łyżeczka cukrusos sojowy ciemnyprzyprawa chińskaszczypta cynamonu2 jajkapapier ryżowyKaszkę zalać wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy, przykryć talerzykiem i odstawić.Mięso przysmażyć z drobno posikaną cebulą i startą na tarce marchewką.Doprawić do smaku przyprawą chińską, pieprzem, cynamonem i smażyć ok 15 min mieszając, na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę kapustę pekińską, przemieszać kilka razy i zakończyć smażenie.Mięso przełożyć do miski i dodać kaszkę i przestudzić. Doprawić sosem sojowym, dodać jajka i wymieszać.Papier ryżowy moczyć w wodzie i na każdy nakładać łyżkę nadzienia, zawijać tradycyjne sajgonki.Smażyć na złoty kolor przed podaniem.Podawać z surówką i sosem sojowym lub słodko kwaśnym.

