Wykonanie

1 op pełnoziarnistego spaghetti Lubella2 udka1
pomidor130 g świeżych liści
buraka naciowego1
papryczka chili1
cebula1
marchewka3 ząbki
czosnkutłuszcz do smażeniapół łyżeczki
majerankupół łyżeczki
oreganosólpieprz
Udka umyć,
mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
cebulę pokroić w kostkę,
marchewkę na plasterki,
czosnek posiekać. W
wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić
mięso i warzywa i podsmażyć.Dodać
przyprawy, pokrojonego
pomidora, drobno posiekaną
papryczkę chili i dusić pod przykryciem.
Buraki naciowe przepłukać i posiekać niezbyt drobno. Dodać do sosu, jeszcze dusić ok 10 min. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Makaron Lubella ugotować al'dente , odcedzić i wymieszać z sosem.