Wykonanie



400 g
wątróbki wieprzowej1
cebula1
pomidor1
jabłko1 łyżka suszonych
ogórków kiszonychsólpieprzszczypta
papryki słodkiej2 łyżki
mąkitłuszcz do smażenia
Wątróbkę pokroić na plastry, posolić, oprószyć
papryką i
pieprzem i odrobiną
ogórków suszonych.
Jabłko i
cebulę poroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić najpierw
cebulę,
potem oddzielnie
jabłko w plastrach.
Mąkę wysypać na talerzyk, panierować
wątróbkę i usmażyć na wolnym ogniu po 3 min z obu stron. Po odwróceniu przykryć
jabłkiem,
cebulką, osypać resztą
ogórka kiszonego suszonego, pokroić
pomidora na plasterki i ułożyć na wierzch, posolić delikatnie i posypać
pieprzem do smaku. Chwilę potrzymać jeszcze pod przykryciem, następnie całość zsunąć na talerz.Podać z ziemniaczkami z
wody posypanymi
koperkiem.
