Wykonanie
Składniki:- 50 dag
karkówki,- 15 dag
pieczarek,- 1 duży
ogórek kwaszony,- 1
cebula,- 2
pomidory,- 1 łyżeczka
koncentratu pomidorowego,-
sól,
pieprz,
słodka papryka do smaku,-
oliwa,- 1/2 szklanki
wody,- 1 łyżka
mąki.Sposób wykonania:
Mięso kroimy w większą kostkę i wrzucamy na mocno rozgrzaną
oliwę. Podsmażamy przez kilka minut na mocnym ogniu, po czym zalewamy
wodą i dusimy na małym ogniu, aż
mięso będzie wystarczająco miękkie. Osobno smażymy pokrojoną w kostkę
cebulę, aż nabierze złotego koloru. Do
cebuli dodajemy
pieczarki pokrojone w większe cząstki. Przyprawiamy je
solą i
pieprzem. Gdy będą już podsmażone, łączymy je z miękkim już
mięsem. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę
pomidory,
ogórek oraz koncentrat i całość odpowiednio przyprawiamy. Na koniec zagęszczamy gulasz
mąką rozrobioną w odrobinie
wody i dokladnie mieszamy.Smacznego!