ßßß
100 g kaszki kus kuspuszka tuńczyka w kawałkach2 pomidorkikawałek ogórka ok 10 cmkawałek papryki ok 70 gpół cebulipół puszki kukurydzygarść oliwek1 mała papryczka chili z marynaty2 łyżki majonezusólpieprz1 łyżka posiekanej natki pietruszkiKaszkę zalać wrzątkiem ok 1 zl nad kaszkę, lekko posolić, wymieszać i odstawić do napęcznienia.Tuńczyka i kukurydzę osączyć na durszlaku,ogórka, paprykę i cebulę drobno pokroić, z pomidorów wydrążyć gniazda nasienne ( z powodu nadmiaru soku) miąsz pokroić drobno, posiekać też papryczkę chili. Oliwki pokoićna plasterki. Wszystkie składniki wymieszać z wystudzoną kaszką kus kus, doprawić majonezem, solą i pieprzem, dodać nakę pietruszki. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki.