Wykonanie
Z wielką przyjemnością przyjęłam propozycję testowania win Celebro .Bardzo często używam win w mojej kuchni, dodaję je do marynat, duszenia
mięs i
sosów a także jako dodatek do obiadu.Dziś dodałam
wino Argentina Celebro do duszenia
ozorków wieprzowych.Nadały im idealny kolor, smak i soczystość.
Wina Celebro smakują znakomicie w potrawie jak również podane do obiadu dla pobudzenia kubków
smakowych.Klub Celebrohttps://www.facebook.com/KlubCelebro?fref=ts
na 2 osoby2 ozorki1
cebula2 zabki
czosnkuziele angielskielistek laurowysólpieprzpapryczka chili suszona1 łyżeczka
mąki1 lampka
wina czerwonego Argentina Celebro
Ozorki umyć, oczyścić, włożyć na minutę do wrzątku, wyjąć i pod bierzącą zimną
wodą schłodzić po czym obrać ze skórki i usunąś ślinianki.Włozyć do garnka, zalać
wodą, dodać
cebulę, ziele i
listek laurowy, gotować ozorki do miękkości.Wyjąć, wystudzić i pokroić na plastry. Na patelnię wlać 2 łyżki
oleju i dodać posiekany
czosnek a następnie pokrojone ozorki i podlać
winem czerwonym Argentina Celebro , dodać też trochę
wywaru z gotowania ozorków. Doprawić
solą i
pieprzem oraz suszoną
papryczką chili. Dusić pod przykryciem ok 15-20 min. nastepnie odparować nadmiar i dodać łyżeczkę
mąki do zagęszczenia sosu , energicznie mieszając.Ozorki podałam z
kaszką kus kus i surówką z
kapusty pekińskiej z dodatkiem
cebuli i pomidorkow cocktailowych, doprawilam
ziołami i
oliwą.