Cookit - przepis na Gotowy schab pasuję za równo na ciepło oprószony serem żółtym z konfiturą z żurawiny , lub po prostu do ziemniaków a także na zimno jako wędlina do pieczywa.Zapraszam :) – SzczyptaChili.pl
Gotowy schab pasuję za równo na ciepło oprószony serem żółtym z konfiturą z żurawiny , lub po prostu do ziemniaków a także na zimno jako wędlina do pieczywa.Zapraszam :) – SzczyptaChili.pl
Schab gotowany w foliSkładniki:700 g ładnego schabu bez kości1/2 cebuli2 ząbki czosnku3 łyżki majonezu1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka soli1 łyżeczka pieprzuszczypta chili2 liście laurowe5-6 ziarenek ziela angielskiegofolia spożywczaPrzygotowanie:Czosnek i cebulę oczyścić zetrzeć na tarce bądź przepuścić przez praskę.Wymieszać z majonezem , oliwą , solą i pieprzem .Schab umyć , osuszyć , natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą-zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Odstawić do lodówki na 3-4 godz.W garnku zagotować wodę ( 2-3 l. by schab był całkiem zanurzony) z liściem laurowym i zielem angielskim , zmniejszyć ogień , włożyć schab , zakryć przykrywką . Gotować 20 min. Zdjąć z ognia odstawić na godz. ( schab cały czas ma stać w garnku pod przykryciem) Wyjąc z wody , odwinąć z foli , kroić w plastry.Smacznego