ßßß
9 skrzydełek1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków2 łyżki oliwysólpieprz2 łyżki sosu sojowego grzybowego40 g grzybów mungarść rodzynek1 marchewkapół łyżeczki imbiru mielonego50 g imbiru korzenia1 łyżeczka cukru1 szkl wodySkrzydełka umyć, oczyścić. Do miseczki wlać oliwę sos sojowy dodać przyprawę 5 smaków, sól i pieprz do smaku. Włożyć skrzydełka i przemieszać z marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Grzyby mun namoczyć wcześniej i ugotować, odcedzić i pokroić w paseczki. Rozgrzać głęboką patelnię, wyłożyć skrzydełka i przyrumienić . Dodać marchewkę pokrojoną w słupki, posiekany imbir i imbir mielony, cukier , oraz rodzynki i grzyby mun. Podlać wodą przykryć pokrywką i dusić do miękkości.Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką z kapusty pekińskiej, marchewki i cebuli z dodatkiem zielonej czubricy i oliwy.