ßßß
Cookit - przepis na Skrzydełka słodko-pikantne z grzybami mun
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Skrzydełka słodko-pikantne z grzybami mun
Składniki
Przyprawa chińska
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Sos sojowy
Grzyby
Rodzynki
Marchew
Imbir
Cukier
Woda
Wykonanie
9 skrzydełek1 łyżeczka
przyprawy chińskiej
5 smaków2 łyżki
oliwy
sól
pieprz
2 łyżki
sosu sojowego
grzybowego
40 g
grzybów
mungarść
rodzynek
1
marchewka
pół łyżeczki
imbiru
mielonego50 g
imbiru
korzenia1 łyżeczka
cukru
1 szkl
wody
Skrzydełka umyć, oczyścić. Do miseczki wlać
oliwę
sos sojowy
dodać
przyprawę 5 smaków
,
sól
i
pieprz
do smaku. Włożyć skrzydełka i przemieszać z marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Grzyby
mun namoczyć wcześniej i ugotować, odcedzić i pokroić w paseczki. Rozgrzać głęboką patelnię, wyłożyć skrzydełka i przyrumienić . Dodać
marchewkę
pokrojoną w słupki, posiekany
imbir
i
imbir
mielony,
cukier
, oraz
rodzynki
i
grzyby
mun. Podlać
wodą
przykryć pokrywką i dusić do miękkości.Podawać z
ryżem
ugotowanym na sypko i surówką z
kapusty pekińskiej
,
marchewki
i
cebuli
z dodatkiem zielonej czubricy i
oliwy
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/02/skrzydeka-sodko-pikantne-z-grzybami-mun.html
Przepisy powiązane
Chińskie skrzydełka
syrop imbirowy i kandyzowany imbir
Czuć jesień
Surówka z kapusty kiszonej
Zupka chińska z grzybami i ryżem
Składniki powiązane (0)