ßßß
Cookit - przepis na Pierś w galarecie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś w galarecie
Składniki
Piersi z kurczaka
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Sól morska
Pieprz
Pietruszka
Czerwona cebula
Pieczarki
Jajko
Bulion
Żelatyna
Wykonanie
2
piersi z kurczaka
marynata do drobiu (dwolna)1 łyżka
oliwy
1 łyżeczka
soku z cytryny
sól morska
pieprz
1
pietruszka
1 marchewka1
czerwona cebula
2-3
pieczarki
2-3
jajka
na twardo2 szkl
bulionu
żelatyna
Piersi z kurczaka
oczyścić i po gładkiej stronie ponacinać
ostrym
nożem w krateczkę.1 łyżke marynaty wymieszać z
oliwą
i
sokiem z cytryny
, natrzeć nią
piersi z kurczaka
.Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, połozyć piersi i przyrumienić z obu stron.Dodać pokrojone na plasterki
pieczarki
i chwię posmażyć. Podlać
bulionem
, dodać pół
cebuli
,
marchewkę
i
pietruszkę
. Dusić pod przykryciem ok 20 min.
Mięso
i warzywa wyjąć,
bulion
przecedzić przes sitko i dodać
żelatynę
w odpowiedniej ilości według opisu na opakowaniu.
Mięso
pokroić na plastry, ułozyć na dnie niezbyt płytkiego naczynia, udekorować warzywami,
pieczarkami
,
jajkiem
i
cebulką
. Całość zalać wystudzoną
galaretką
.Odstawić do wystudzenia.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/01/piers-w-galarecie.html
Przepisy powiązane
Jajka w galarecie
Jajka z farszem z brukselki
Oeufs en cocotte aux champignons de Paris - Jajko zapiekane z pieczarkami
Od kuchni..Szaszłyki z kurczaka
Pieczarki nadziewane + film
Składniki powiązane (0)