ßßß
250 g sera białego1 szkl mlekapół szkl cukruaromat waniliowy3 żółtka1 galaretka niebieskażelatyna4 czubate łyżeczki żelatyny rozpuścić w ok 3/4 szkl gorącej wody.Ser mleko i cukier zmiksować w kubku do cocktaili, dodać aromat i żelatynę, Do foremek wylać pierwszą warstwę i wstawić do lodówki. Do drugiej warstwy dodać żółtka czyli do reszty kremu i zmiksować. Kiedy pierwsza zastygnie wylać warstwę żółtą. Następnie 3 łyżeczki niebieskiej galaretki rozpuścić w 1/5 szk gorącej wody i zabarwić na zielono resztę kremu.Wylać ostatnią warstwę. Schłodzić . Pozostałą galaretkę rozpuścić w 1,5 szk gorącej wody i wylać na dno salaterek .Po schłodzeniu pianki wyjąć z foremek i ułożyć na niebieskich jeziorkach. Udekorować dowolnie, np dżemem malinowym i czekoladą.Przepis opublikowany w