Wykonanie

250 g
sera białego1 szkl
mlekapół szkl
cukruaromat waniliowy3
żółtka1
galaretka niebieska
żelatyna4 czubate łyżeczki
żelatyny rozpuścić w ok 3/4 szkl gorącej
wody.
Ser mleko i
cukier zmiksować w kubku do cocktaili, dodać aromat i
żelatynę, Do foremek wylać pierwszą warstwę i wstawić do lodówki. Do drugiej warstwy dodać
żółtka czyli do reszty kremu i zmiksować. Kiedy pierwsza zastygnie wylać warstwę żółtą. Następnie 3 łyżeczki niebieskiej
galaretki rozpuścić w 1/5 szk gorącej
wody i zabarwić na zielono resztę kremu.Wylać ostatnią warstwę. Schłodzić . Pozostałą
galaretkę rozpuścić w 1,5 szk gorącej
wody i wylać na dno salaterek .Po schłodzeniu pianki wyjąć z foremek i ułożyć na niebieskich jeziorkach. Udekorować dowolnie, np
dżemem malinowym i
czekoladą.Przepis opublikowany w