Wykonanie


ciasto kruche3 szkl
mąki3/4 szkl
cukru3/4 kostki Kasi2 łyżeczki
proszku do pieczeniacukier wanilinowy3 łyżki
śmietany1
jajko2
żółtka3 łyżki
śmietany1
jajko2
żółtkadodatkowo2 budynie
czekoladowe3 szklanki
mlekacukiermarmolada owocowa
wiórki kokosowe do posypania formySkładniki ciasta wymieszać posiekać i zgnieść na jednolite ciasto.Ja użyłam formy babkowej szerokiej z wgłębieniem w środku.Formę posmarować
Kasią i posypać wiórkami kokosowymi.Połowę ciasta rozwałkować na prostokąt odpowiadający obwodowi formy o szerokości ok 15 cm.Posmarować
marmoladą i zwinąć w rulon. Ułożyć w okrąg dookoła formy.Na środek położyć krążek ciasta odpowiedni do dna formy, posmarować
marmoladą i wylać ugotowany w 1,5 szkl
mleka,
budyń czekoladowy z
cukrem .Resztę ciasta rozwałkować i przykryć całość aż po brzegi formy. Górę lekko posmarować rozpuszczoną
Kasią.Piec w piekarniku nagrzanym na 180 st ok 50 min. Ciasto wyjąć I ugotować drugi
budyń tak samo jak poprzednio na 1,5 szkl
mleka. Wylać we wgłębienie ciasta (można udekorować jasnym
budyniem) I zapiec ok 10-15 min. Ciasto wystudzić i udekorować
pomarańczami.Wspaniale smakuje podawane z cząstkami
pomarańczy.


