ßßß
Cookit - przepis na Fasola po węgiersku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasola po węgiersku
Składniki
Fasola biała
Kiełbasa
Pomidor
Przyprawy
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Cukier
Natka pietruszki
Cebula
Wykonanie
200 gr
białej fasoli
Jaś200 gr
kiełbasy
wiejskiej1 puszka
pomidorów
z zalewie1 łyżeczka
przyprawy
do potraw węgierskichpół łyżeczki
papryki słodkiej
mielonej
sól
pieprz
1 łyżeczka
cukru
natka pietruszki
pół
cebuli
Fasolę
namoczyć najlepiej na całą noc. Ugotować do miękkości i odcedzić.
Kiełbasę
pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na 1 łyżce
oleju
wraz z posiekaną
cebulą
.
Fasolę
w garnku zalać
pomidorami
razem z zalewą i dodać przyrumienioną
kiełbasę
.Dodać
przyprawy
. Gotować do odparowania nadmiaru płynu.. Dodać
natkę pietruszki
podawać z
pieczywem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/02/fasola-po-wegiersku.html
Przepisy powiązane
"Leczo"
Leczo (2)
Zupa krem ze świeżych pomidorów
Pieczona biała kiełbasa
Zupa w 30 minut. Krem pomidorowy z parmezanem.
Składniki powiązane (0)