Wykonanie
Pieczona
biała kiełbasa to danie proste i szybkie w przygotowaniu, w zasadzie robi się samo. Jeśli wykorzystasz
kiełbasę robioną samodzielnie w domu i ulubione
zioła będzie to naprawdę wyjątkowe danie.Składniki:biała surowa nieparzona
kiełbasacebula (tyle żeby przykryć
kiełbasę)
czosnek (2-3 ząbki)czubricamielona
słodka paprykasólpieprzoliwaewentualnie ulubione
przyprawyPrzygotowanie:1)
Kiełbasę wkładamy do żaroodpornego wysmarowanego
oliwą naczynia2) Posypujemy ją
przyprawami i układamy na niej
czosnek pokrojony w plasterki3) Całość przykrywamy
cebulą pokrojoną w
pióra4) Przykrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 - 55 minut5) Wyjmujemy z piekarnika i gotowe! Można ją podawać z
chlebem, frytkami lub dowolnym dodatkiem.Smacznego