ßßß
Cookit - przepis na Kapuśniaczek na indyku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapuśniaczek na indyku
Składniki
Kapusta
Ziele angielskie
Marchew
Kolendra
Pieprz
Liść laurowy
Kminek
Koncentrat pomidorowy
Pory
Wykonanie
1 główka
kapusty
2 indycze skrzydła
ziele angielskie
marchewka
kilka ziarenek
kolendry
kilka ziarenek
pieprzu
listek laurowy
łyżeczka
kminku
3 łyżki
koncentratu pomidorowego
kawałek
pora
Skrzydła indycze oczyścić i ugotować
wywar
.. z dodatkiem przypraw i
cebuli
..
Mięso
wyjąć i oddzielić od kości, rozdrobnić.
Kapustę
poszatkować i sparzyć wrzątkiem, odcedzić, dodać
wywar
,
przyprawy
i
mięso
.oraz
marchewkę
i
pora
, ugotować do miękkości
kapusty
, w razie potrzeby dolać
wody
lub
bulionu
.. dodać koncentrat i zagotować, posypać
natką
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/08/kapusniaczek-na-indyku.html
Przepisy powiązane
Chłopski garnek
KAPUSTA KISZONA MOJEGO TATY
Domowa kapusta kiszona + film
ZUPA WARZYWNA Z BRUKSELKĄ, KAPUSTĄ BOK CHOY I KIEŁKAMI
Zupa krem z kapusty
Składniki powiązane (0)