ßßß
Cookit - przepis na Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami
Składniki
Majeranek
Jajko
Jogurt naturalny
Chrzan
Pieczarki
Cebula
Sól
Pieprz
Olej
Wykonanie
na 2 osoby1 pierś podwójna2-3
pieczarki
4-5 lisci
kapusty pekińskiej
pół
cebuli
sól
pieprz
odrobina
oleju
odrobina
majeranku
1
jajko
na sos;100 gr
jogurtu naturalnego
łyżeczka
chrzanu
sól
Pierś oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.
Cebulę
drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany
olej
, dodać drobno pokrojone
pieczarki
i pokrojone w kostkę liście
kapusty
, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku
solą
pieprzem
i
majerankiem
.. wystudzić, dodać
jajko
i wymieszać. Nadziać
mięso
i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie
oleju
, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną
wody
i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z
pomidorem
i
ogórkiem
..
Jogurt
wymieszać z
chrzanem
, doprawić
solą
.. Podać obok
mięsa
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/piers-kurczaka-faszerowana-kapusta-i.html
Przepisy powiązane
Omlet wg ao12.
Jajka z pieczarkami szybko i pysznie
Pasztet wegetariański z fasoli jaś
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego
KOTLETY Z KURCZAKA NADZIEWANE PIECZARKAMI
Składniki powiązane (0)