ßßß
Cookit - przepis na Pani Walewska
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pani Walewska
Składniki
Mąka
Margaryna
Żółtko
Cukier
Śmietana
Dżem wiśniowy
Orzech włoski
Mleko
Mąka ziemniaczana
Mąka pszenna
Wykonanie
-ciasto-Skł; 3 szkl.
mąki
20 dkg.
margaryny
4
żółtka
15 dkg.
cukru
3 łyżki
śmietany
prosz. do piecz.dodatkowo
dżem wiśniowy
orzechy włoskie
Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Wyłożyć nim dwie blachy. podpiec. Ciasto posmarować
dżemem
.-piana z
białek
-Ubić na pianę..z 4
białek
, dodać 15 dkg.
cukru
. i 1 łyżkę
octu
. Rozłożyć pianę na obydwa placki.Posypać posiekanymi
orzechami
.piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.-masa budyniowa-Skł; 0,5 l.
mleka
1 łyżka
mąki ziemniaczanej
1 łyżka
mąki pszennej
4 łyżki
cukru
Ze składników ugotować
budyń
. Wystudzić.
Margarynę
utrzeć i stopniowo dodać
budyń
. Przełożyć ciasto kremem.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/pani-walewska.html
Przepisy powiązane
Placek na miodzie (Orzechowiec)
Mille feuille czyli Napoleonka
Ciasto "Pysznotka"
Kremówka
Opis wykonania :
Składniki powiązane (0)