na dwie osoby2 ozorki1 marchewka1 cebula300 ml jogurtu2-3 łyżeczki chrzanu2-3 łyżeczki mąki kukurydzianejsólpieprzOzorki oczyścić ze ślinianek i obgotować ok 10 min .. pierwszą wodę odlać. Zalać wrzątkiem .. dodać pól cebuli i marchewkę posolić i ugotować ozorki do miękkości (marchewkę wyjąc wcześniej jak będzie miękka) Wyjąc Ugotowane ozorki oczyścić z resztek skórki i pokroić w plastry .. włożyć do garnka .. dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i 1/4 posiekanej cebuli .. Jogurt wymieszać z chrzanem i mąka kukurydzianą , wlać do ozorków i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia .. chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem .. Podawać np z kaszą na sypko i papryką czy ogórkiem kiszonym.