Wykonanie
to ciasto piekę na wigilię jakoś tak sama nazwa mnie do tego skłoniła2,5szk
mąkipółtorej kostki
margaryny8 jaj2szk
cukru pudrupół szk
maku2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakao2 paczki okrągłych
biszkoptówdżem morelowy lub malinowy
Margarynę utrzeć z
cukrem pudrem , dodając po 1
żółtku.Wsypać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia, na koniec połączyć z a na ubitą z
białek.Ciasto podzielić na trzy równe części.Do jednej dodać
kakao, do drugiej
mak, do trzeciej
mąkę (2 łyżki).Na blachę wysmarowaną
margaryną i posypaną
bułką tarta wyłożyć ciasto białe,
potem biszkopty posmarowane od
spodu dżemem, następnie ciasto
makowe, ponownie
biszkopty z
dżemem. Na wierzchu ułożyć ciasto
kakaowe.Piec w temperaturze 180 stopni do czasu, aż się zrumieni. ok 1 godzinę..Upieczone ciasto polać dowolną
polewą czekoladową, lukrem lub posypać
cukrem pudrem.