Wykonanie
-ciasto-Skł; 1,5 kost.
margaryny8 jaj2,5 szkl.
mąki1 łyżeczka prosz. do piecz.1 łyżeczka
amoniaku1,5 szkl.
cukru2 łyżki
kakao0,5 szkl.
maku1 duża paczka podłużnych
biszkoptów.Drylowane
wiśnie i
rodzynki.
Margarynę,
cukier i
żółtka utrzeć na puszystą masę.Dodać
mąkę, proszek i
amoniak i na koniec pianę z
białek. Wymieszać.Ciasto podzielić na 3 części; do jednej dodać
mak, do drugiej
kakao, do trzeciej łyżkę
mąki.Do formy wyłożyć ciasto
kakaowe, ułożyć pół paczki
biszkoptów w jodełkę, pomiędzy
biszkopty układać
wiśnie i
rodzynki. Wyłożyć ciasto
makowe i znów
biszkopty,
wiśnie i
rodzynki, i na koniec ciasto białe.Piec 30-40 min. 180*C.