Wykonanie
PiegusekCzas przygotowania: 75 min.Szybkie ciasto, które długo zachowuje świeżość. Przepis z maminego zeszytu.Składniki5 jaj1 szklanka
maku1 szklanka
mąki3/4 szklanki
cukru1 kostka
margaryny2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
kakao5 dkg
orzechów włoskichSposób przygotowania
Margarynę i pół szklanki
cukru rozpuścić i dodać
mak, podgrzewać jeszcze około 10 minut. Lekko przestudzić.
Białka ubić na sztywno z resztą
cukru, zmiksować z
jajkami i wymieszać z
mąką, proszkiem,
orzechami i
margaryną z
makiem. Przelać do blaszki 20x35cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Gotowe ciasto można posypać
cukrem pudrem.Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL