Składniki na 2 porcjeSkładniki marynaty:suszone pomidory w zalewieczosnkowo - bazyliowej3 łyżki papryki słodkiej2 łyżki pieprzu białego1 łyżka czosnku granulowanego1 łyżka oregano1/4 szklanki olejuSkładniki sałatki:sałata lodowapomidory cherryogórekpaprykacebulajogurt naturalnysólnitka bawełnianaPozostałe składniki:duża pierś z kurczakaziemniaczane kulkiczarne jagody (ja użyłam mrożonych)kilka plasterków żółtego seraMarynatę przygotowujemy dzień wcześniej (jeżeli chodzi o pomidory można od razu kupić w oleju, ja kupiłam zwykłe i sama przygotowałam zalewę czosnkowo - bazyliową).Do miski wlewasz zalewę z pomidorami i czosnkiem i dodajesz pozostałe składniki. Mieszasz łącząc wszystkie składniki.Pierś z kurczaka dzielisz na dwie części a później każdą część rozcinasz w poprzek (ale tak żeby nie rozciąć piersi na dwie części) dzięki temu jej powierzchnia wzrasta dwukrotnie a Ty nie musisz rozbijać mięsa tłuczkiem.Tak przygotowane mięso wkładasz do marynaty i odstawiasz do lodówki na całą noc.Następnego dnia wyjmujesz mięso z marynaty, z jednej strony piersi układasz suszone pomidory, plasterek sera żółtego i czarne jagody i zawijasz mięso w rulon, obwiązujesz bawełnianą nitką aby nie rozpadło się podczas smażenia.Piersi smażysz na oleju, w którym mięso się marynowało, najpierw na średnim ogniu a pod koniec na małym (całość około 30 minut).Sałatka - kroisz wszystkie składniki, posypujesz solą dodajesz 150 ml jogurtu naturalnego i mieszasz.Kulki ziemniaczane pieczesz na blasze w 180 stopniach około 25 minut.Gdy wszystko jest już przygotowane wystarczy z piersi zdjąć nić, przekroić ją na połowę położyć na talerzu obok wyłożyć kulki ziemniaczane i sałatkę. Dla lepszego efektu wizualnego pierś możesz obsypać owocamiczarnej jagody.SMACZNEGO!