Wykonanie

O jak długo nie mogłam trafić w gusta Piotra.Wciąż słyszałam ,,to jeszcze nie ten smak kubełkowego kebaba,,i któregoś dnia,powstała ta właśnie surówka
biała kapusta,ilość dowolna u mnie 1\2 małej główkiduża
marchewcebula2
ogórki kiszone, ja dałam małosolne4 ząbki
czosnku1\2 pęczka
koperkuoliwa z oliweksólpieprz świeżo mielony
śmietana 18 % może być 12%, ważne by była gęsta około 3\4 szklankiłyżka
białego octu winnegoKapustę szatkujemy ,
marchew ścieramy na tarce,gdy jest
młoda nawet jej nie obierajcie tylko porządnie umyjcie.
Cebulę zeszatkować w krążkach na szatkownicy tak jak i
ogórki kiszone.Warzywa wrzucić do miski i skropić
oliwą z oliwek.Do
śmietany dodajemy,
ocet,
sól ,
pieprz,przeciśnięte ząbki
czosnku,mieszamy i zalewamy
kapustkę.Ostawiamy na co najmniej godzinkę do lodówki.Po tym czasie dopiero dodajemy świeży
koperekMOJE RADYnie żałujcie pieniążka na dobrej jakości
oliwę z oliwekmożna użyć
jogurtu greckiego dla wersji fitdobrze nakryjcie miskę folią gdyż za godzinę lodówka będzie pachniała
czosnkiem bez obaw
kapusta zmięknie bez wcześniejszego solenia